Etimologic cuvantul “Psihiatrie “ inseamna tratamentul (vindecarea) sufletului (psyche=suflet, iatrea=vindecare). Psihiatria reprezinta specialitatea medicala care studiaza tulburarile mentale, etiologia si patogeneza lor, stabileste masurile profilactice, terapeutice si recuperarea bolnavilor cu afectiuni psihice. Boala psihica este o boala a intregului organism (tulburarile somatice insotesc boala psihica). Intre ele este o interconditionare. Nu exista boala psihica rupta de masa biologica (creierul). Psihiatria si latura sa teoretica, psihopatologia, se interconditioneaza cu practica si teoria altor stiinte despre om:psihologia,filozofia,neurologia,medicina interna,bolile infectioasa etc. Ramura a stiintelor medicale,psihiatria are drept obiectiv studiul totalitatii manifestarilor patologice ale activitatii psihice ,al conditiilor in care apar,al cauzelor ce le determina,al mecanismelor si masurilor de tratament curativo-profilactice ce se impun,pentru a le evita sau combate.

Consideram psihicul ca fiind rezultatul activitatii materiei superioare organizate-creierul-iar acesta,in stransa interdependenta cu functionalitatea intregului organism. Mai mult influenta ei, se extinde negativ si asupra relatiilor interumane. De aceea.psihicul are caracterul unei stiinte pluridimensiole,cu stranse legaturi cu celelalte stiinte medicale si sociala:neurologie,medicina interna,endocrinoogie etc.,precum si psiholgia si sociologia.

Desi semnalate inca de la inceputurile insemnarilor cu caracter medical, conceptia despre bolile psihice a evoluat cu timpul, in raport cu gradul de cunostinte, conditiile sociale si economice proprii fiecarei epoci.

In contract cu Cas Cluj

image_03

Dr. Paunescu Ramona Liana  medic specialist psihiatrie
Dr. Danciu Miruna Maria  medic specialist psihiatrie
Dr. Cismas Silviana Amalia Elena – medic specialist psihiatrie

Policlinica Salvosan Ciobanca ofera pacientilor servicii medicale GRATUITE pe baza de bilet de trimitere prin Casa de Asigurari de Sanatate pe specialitatea: PSIHIATRIE
Programeaza-te acum pentru consultatii de psihiatrie si beneficiati GRATUIT de un bilant clinic de orientare diagnostica ce cuprinde ecografie abdominala, EKG si consult de interne.

Contact:

CLUJ-NAPOCA,  Str.Victor-Babes, nr.25

Fix / Fax : 0264/333.179 

Mobil: 0749-255.562

E-mail : cluj@salvosan.ro ; salvosan.cluj@yahoo.com

Site : www.salvosan.ro